بی معطلی حتما شما ارتودنسی کرده و یا از ارتودنسی بخاطر معذب بودن تغذیه و خوردن غذا بعد از آن نگران هستید.
ما در این مقاله هم شما را از این نگرانی و استرس رها کرده و هم یک لیست مناسب برای تغذیه بعد از ارتودنسی به شما معرفی کرده تا با خیال راحت به درمانتان ادامه دهید. همچنین بهترین متخصص ارتودنسی اصفهان نیز شما را در ادامه راهنمایی و به شما بهترین مشاوره را خوهد داد.
بعد از ارتودنسی چه بخوریم؟
همین ابتدا اول، خبر خوب این است که لازم نیست در مدت ارتودنسی از غذاهای موردعلاقهتان دست بکشید. اگرچه، باید پس از نصب دستگاه ارتودنسی غذاهایی را میل کنید که به براکتها و سیمهای نگهدارنده بریسها آسیب نزند. بنابراین مواد غذایی را نرم و آسیاب کرده یا در برنامه غذاییتان موادغذایی نرم را انتخاب و جای دهبد.
البته بهترین انتخاب، به ویژه در روزهای اول پس از ارتودنسی همان غذاهای نرم و مایعات هستند. خوب است بدانید که توجه به غذاهای مناسب برای ارتودنسی، به خوبی مانع از آسیب دیدن هرکدام از اجزای دستگاه ارتودنسی میشود و طول دوره درمان را ناخواسته طولانی نمیکند.
روز اول ارتودنسی چه باید خورد؟
هرچند روزهای ابتداییِ درمان اندکی متفاوت بوده و بهتر است مقداری ویژهتر تا یک هفتهی اول حداقل مراقب بود، مثلا بهتر است که سراغ غذاهای نرم که کمترین نیاز را به جویدن داشته باشند بروید، از جمله این مواد مغذی عبارت است از:
- غلات: برنج و پاستا
- غذاهای دریایی: ماهی تون و سایر ماهیها (دقت کنید که تیغ تمام ماهیها باید به طور کامل گرفته شود)
- سبزیجات: سیب زمینی شیرین، نخود سبز، پوره سیب زمینی، انواع سبزیجات بخارپز
- میوه: موز، گلابی، پوره سیب، پرتقال، انگور، هندوانه و طالبی
نوشیدنیهای خنک هم توصیه میشوند، اما تا یک مدت از غذاها و نوشیدنیهای بسیار سرد یا بسیار داغ پرهیز کنید.
نوشیدنی های مضر در طول درمان ارتودنسی
یک باور غلط و نادرست در مورد نوشیدنی و مضرات آن برای ارتودنسی وجود دارد که قصد داریم کامل شما را در این باره مطلع کنیم.
مصرف انواع نوشابه در طول ارتودنسی
در مجموع نوشابه یک نوشیدنی ناسالم است و حتی افرادی که از بریس استفاده نمیکنند نیز باید از مصرف آن خودداری کنند. کف و دی اکسید کربن موجود در نوشابه بسیار اسیدی هستند و برای سلامت دهان و دندان و بدن خطرناک میباشند. اسید موجود در نوشابه باعث از بین رفتن مینای دندان و ایجاد پوسیدگی دندان خواهد شد. اما اگر شما از بریس دندانی استفاده میکنید و عادت به نوشیدن نوشابه یا سایر انواع نوشیدنیها را دارید، فقط کافی است پس از آن دهان و دندان خود را با آب بشویید. به این ترتیب مشکلی برای دندان و بریس شما به وجود نخواهد آمد.
چای و قهوه را در طول ارتودنسی با قدری وسواس بنوشید
چای و قهوه از جمله نوشیدنیهایی محسوب میشوند که رنگ بسیار زیادی دارند و باعث رنگ گرفتن و تشکیل لکه روی براکتهای بریس و دندان میشوند. لکههای ایجاد شده میتوانند باعث از بین رفتن مواد معدنی دندان و در نتیجه پوسیدگی آن شوند. اگر روی دندان شما لکه تشکیل شده است با استفاده از محصولات سفید کننده به تمیز کردن دندانهای خود بپردازید. بهترین کار این است که در مصرف قهوه و چای زیاده روی نکنید تا دندانهای شما رنگ نگیرند.
مهمتر از چی بخوریم چی نخوریم در طول درمان ارتودنسی، چطور بخوریم است!
اول اینکه با دندانهای جلویی لقمه نجوید
از آن جایی که دندانهای قدامی اصطلاحا، هنگام گاز گرفتن مواد غذایی و در طول ارتودنسی دردناک تر از بقیه دندانها هستند، خوردن مواد غذایی سفت در طول ارتودنسی و گاز گرفتن با دندانهای جلویی میتواند به براکت ها آسیب وارد کند. بنابراین، از دندانهای عقب برای جویدن استفاده کنید.
دوم اینکه حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید. استفاده از نخ دندان در حالی که دندان هایتان ارتودنسی شده اندکی دشوارتر است، چراکه سیمها سر راه نخ دندان قرار میگیرند. بنابراین، استفاده از رشتههای ظریفتر نخ دندان بهتر میباشد. برای این کار میتوانید از ابزار رشته ساز نخ دندان استفاده کنید.
و اما دکتر ناصری بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان به شما پاسخ میدهد
عزیزان؛
ارتودنسی یکی از خدمات پر تقاضای دندانپزشکی بوده که لزوما شما باید برای تعیین نوع درمان و مشورت صحیح برای نحوهی درست و اصولی انجام آن به متخصص این رشته مراجع کنید. ما در مرکز تخصص ارتودنسی اصفهان، محیطی سراسر آرام و آرامش بخش را تشکیل دادهایم و سعی کرده ایم محیط مطب بسیار زیبا و آرام بخش، ایمن و مجهز باشد، تا در زمانی که شما برای درمان و ارتودنسی دندانهای خود مراجعه کنید هیچ دغدغه و استرسی نداشته باشید.
در زمان ارتودنسی از چه موارد غذایی اجتناب کنیم؟
به طور کلی غذاهایی که بافت سفتی دارند مانند نان باگت، هویج، سیب، گوشتی که بافت تردی ندارد، کرفس، آبنبات، ته دیگ سفت و غیره در زمان ارتودنسی بهتر است استفاده نشوند.
آیا در هنگام غذا خوردن باید ارتودنسی متحرک را درآورد؟
بله در هنگام غذا خورد با ارتودنسی متحرک باید آن را از دهان خارج کنید و مجدد بعد از غذا در جای خود بگذارید.
چه مدت بعد از ارتودنسی میتوان غذا خورد؟
چسبی که برای نصب براکتها استفاده میشود به سرعت خشک میشود با این حال بهتر از تا ۲۴ ساعت بعد از ارتودنسی از آن مراقبت کنید تا مطمئن شوید کاملا سفت شدهاند.به همین خاطر توصیه میشود روز اول بعد از ارتودنسی،غذاهای نرم یا مایع مانند سوپ مصرف کنید.
ارتودنسی کردم نمیتونم غذا بخورم، باید با پزشک در میون بذارم؟
نصب بریس دردناک نیست اما تا چند روز پس از نصب آن، دهان نسبت به خوراکی های سفت حساس میشود.
توصیه میکنیم در چند روز اول بعد از نصب بریس از خوراکیهای نرم و مایعات بیشتر استفاده کنید. اگر بعد از گذشت یک هفته هنوز نمیتوانستید غذا بخورید این مورد را با دندانپزشکتان مطرح کنید. ما در مرکز تخصصی ارتودنسی اصفهان مشاوره و پاسخگویی رایگان داشته و میتوانید همه روزه از آن بهرهمند شوید.
بهترین صبحانه ارتودنسی چیست؟
اوتیمیم، اسموتی، تخم مرغ آب پز یا نمیرو، پنکیک و وافل، فرنی، شل زرد کم شکر به عنوان صبحانههای مناسب بعد از ارتودنسی هستند.
آیا آجیل باعث خراب شدن ارتوندسی میشود؟
آجیلها منابع مغذی هستند اما به دلیل بافت سفتی که دارند میتوانند سیم را خم کنند و بریس را یشکنند. توصیه ما این است که در طول این مدت از کره مغرها یا پوره آنها استفاده کنید.