اینله و انله کامپوزیتی

اینله و انله کامپوزیتی

اینله و آنله کامپوزیتی در واقع همان ماده‌ای است که برای پر کردن حفره‌ها و ترمیم دندان‌های آسیب دیده، توسط رزین کامپوزیت به کار برده می‌شود. اینله و آنله رزین کامپوزیت، از ماده خاصی ساخته شده که محکم به دندان می‌چسبد. این ماده، برای ترمیم دندان‌هایی که زیر فشار شدید جویدن نیستند، یک انتخاب مناسب است.
در ادامه مطلب با اینله و انله و انواع آن آشنا شده و بهترین متخصص برای درمان آن را نیز به شما معرفی خواهیم کرد.

کاربرد اینله و انله چیست؟

از این دو روش برای ترمیم غیر مستقیم دندان‌های پره مولر و مولر (به ترتیب آسیاب کوچک و آسیاب بزرگ شامل دندان های عقل) استفاده می‌شود. زمانی که آسیب وارد شده یا پوسیدگی به این دندان‌ها به قدری زیاد باشد که ساختار نگهدارنده کمی برای حمایت از پرکردگی وجود داشته باشد و از طرفی آسیب آنقدر زیاد نباشد که روکش دندان استفاده شود، از اینله و انله برای ترمیم استفاده می‌شود. در واقع از این دو روش برای ترمیم پوسیدگی‌های متوسط و نسبتا شدید استفاده می‌شود که سطوح جونده و یا لبه های آن ها چار آسیب شده.

فرق بین اینله و انله چیست؟

از اینله دندان برای ترمیم دندان‌هایی استفاده می‌شود که سطوح جونده آن‌ها (در وسط) آسیب دیده ولی لبه‌ها سالم هستند. اما انله دندان زمانی کاربرد دارد که علاوه بر بخش مرکزی، سطح جونده دندان به همراه یک یا بیش از یک لبه نیز درگیر پوسیدگی و آسیب شده باشد. به عبارت ساده‌تر، هر دوی این روش‌ها برای ترمیم سطوح جونده و دچار پوسیدگی کاربرد دارند، با این تفاوت که گستره تحت پوشش آن‌ها متفاوت است.

جنس اینله و انله از چیست؟

از مواد مختلفی می توان برای انجام این دو پروسه استفاده کرد. برخی از مهم‌ترین مواد بکار رفته در ساخت آن‌ها عبارتند از:

  • فلزاتی مانند طلا
  • کامپوزیت رزین
  • سرامیک
  • آمالگام

فرق اینله و انله با پر کردن دندان به شکل معمولی چیست؟

پر کردن دندان یک پروسه بسیار رایج و یک روش مستقیم است که طی یک جلسه انجام داده می‌شود. در این روش با استفاده از موادی مانند کامپوزیت و آمالگام دندان‌هایی که دچار پوسیدگی جزئی تا متوسط هستند پر می‌شوند. تا زمانی که بخش‌های سالم و باقی مانده دندان پوسیده بتوانند از پرکردگی حمایت کنند و مانع از افتادنشان شوند، دندانپزشکان از پر کردن برای ترمیم دندان استفاده می‌کنند.

اما زمانی که پوسیدگی متوسط و بدتر باشد، به طوری که بخش‌های باقی مانده دندان برای پشتیبانی از مواد پر کردنی دندان ناکافی باشد، به سراغ این دو روش می‌رویم. این دو روش غیر مستقیم هستند و برای نصب شدن نیاز به بیش از 1 جلسه دارند. همچنین قیمت اینله و انله به نسبت پر کردگی دندان بیشتر است زیرا نیازمند صرف هزینه برای کارهای لابراتواری می باشد.

فرق اینله و انله با روکش دندان چیست؟

گاهی اوقات دندان ممکن است به قدری آسیب دیده باشد که نه پرکردگی، نه بیلداپ و نه اینله و انله قادر به ترمیم آن نباشند. در این شرایط برای حفظ دندان از پوسیدگیِ بیشتر و بازگرداندن عملکرد و ظاهرش، نیاز است از روکش دندان کمک گرفته شود. روکش دندان به فاصله کمی از خط لثه جایگزین بخش از دست رفته دندان می‌شود. در واقع روکش ها درمانی به منظور بازسازی دندان و آخرین راه حل نجات دندان هستند.

چه دندانپزشکانی این روش ترمیم را انجام می‌دهند؟

چنانچه نیازمند ترمیم دندان با روش‌های نامبرده هستید، می‌توانید به دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی دندان مراجعه کنید.

دکتر سمانه علایی بهترین متخصص دندانپزشک زیبایی در اصفهان

دکتر علایی فارغ التحصیل رشته دندانپزشکی در سال 82 در دانشکده دندانپزشکی اصفهان و دارای بورد تخصصی دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی با رتبه اول در سال 91 از دانشگاه خوراسگان هستند. ایشان دارای ۶ مقاله تخصصی و 1 کتاب ترجمه به نام “سرامیک های دندانی” و افتخار سخنرانی در کنگره‌های متعدد معتبر دندانپزشکی داخل و خارج کشور و افتخار تدریس در دانشگاه به عنوان هیات علمی را به همراه دارند.

دکتر علایی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

اینله و آنله کامپوزیتی بهتر است یا بیلداپ دندان با کامپوزیت؟

حقیقت این است که همه چیز در نهایت به تشخیص دندانپزشک ترمیمی و زیبایی و همچنین ترجیح بیمار بستگی دارد. اگر بیمار قصد داشته باشد که درمان مستقیم انجام دهد و نمی تواند آنقدر صبر کند تا آماده سازی ترمیم ها توسط لابراتوار انجام شود، بهتر است بیلداپ دندان انجام شود.

فرق اورلی با اینله و آنله چیست؟

اورلی در واقع زمانی مورد نیاز است که سطوح جونده و لبه‌ها آسیب دیده اند. این در واقع شبیه به یک روکش نصفه و نیمه تر است که روی دندان قرار می گیرد و ترمیمی بسیار گسترده تر از اینه و آنلی است.

طول عمر یا میزان ماندگاری اینله و انله چقدر است؟

در شرایطی که از آن ها به خوبی مراقب شود و تمام توصیه‌های متخصص ترمیمی و زیبایی دندان رعایت شود، طول عمر و مدت ماندگاری این ترمیم‌های غیرمستقیم از 15 تا 20 سال خواهد بود. اما اگر بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت نشود، احتمالا مدت زمان ماندگاری آن ها کاهش پیدا خواهد کرد.

مدت زمان دوام این ترمیم ها به چه عواملی بستگی دارد؟

چندین عامل مختلف وجود دارد که می‌تواند در طول عمر ترمیم‌های غیرمستقیمی مانند اینله تأثیر بگذارد برخی از این عوامل عبارتند از:

  1. محل و موقعیت دندان ترمیم شده
  2. نوع مواد استفاده شده
  3. سطح بهداشت دهان و دندان بیمار
  4. مقدار نیروی روزانه وارد شده به دندانی که ترمیم شده

 

نوشتهٔ پیشین
همه چیز در مورد ارتودنسی دندان‌: روش ها، مزایا و عوارض+ هزینه
نوشتهٔ بعدی
طراحی لبخند اصفهان

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات اخیر